mei 30, 2017

Larense bedrijven doen mee!

mei 30, 2017

Groente!

mei 5, 2017

Gezonde traktaties!

Op weg naar een Groene School!

Waarom?

Ieder kind in Nederland besteedt gemiddeld 2 á 3 uur per dag aan mediaconsumptie!  Dat betekent dat er na schooltijd nog maar weinig tijd over blijft voor beweging en natuurbeleving.

Op de Prins Willem Alexander School vinden we natuur ontzettend belangrijk voor kinderen. Wij, de leerkrachten, willen door meer aandacht voor natuureducatie en natuurbeleving groen gedrag bij kinderen stimuleren. We weten door onderzoek dat de ervaringen in en met de natuur zelfs bepalend zijn voor het welbevinden van ieder kind nu,  maar ook in de toekomst! Een kind dat opgroeit in een groene omgeving ontwikkelt zich later tot een socialer en positiever mens! Meer buiten zijn en bewegen heeft bovendien een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van de kinderen!

Daarom zijn we in 2017 samen met de kinderen begonnen met plannen maken voor een Groene School! Als eerste gaan we van start met de aanleg van een groen schoolplein! Het kleuterplein èn de patio zullen een ware metamorfose ondergaan. We hebben aan de kinderen gevraagd tekeningen en presentaties te maken van hun nieuwe droomschoolplein.

Al hun ideeën over konijnen en kippen op school, een crossbaan, spelen met water en zand, een boomhut, groentetuintjes enz., hebben we meegenomen en besproken met de ouders, de gemeente, de MR, het bestuur, de Larense speeltuinvereniging, Hans Enderink van de Educatieboerderij waar groep 5 en 6 al jaren naar toe gaan èn vijf Larense bedrijven: Tuincentrum Haneveld, Sturris, boomverzorgingsbedrijf Hans Koerselman, schrijnwerker René Bruns en de Welkoop. Iedereen was heel enthousiast en gaat ons meehelpen om van ons tegelplein een groen plein te maken!

Samengevat willen we in 2017 een schoolplein realiseren waar kinderen al spelend ontdekkingen kunnen doen. Een schoolplein dat beweging en creativiteit stimuleert. Een schoolplein waar kinderen spelenderwijs leren van de natuur. Een schoolplein waar een buitenlokaal is, zodat we regelmatig buiten les kunnen geven. Een schoolplein waar kinderen voor, tijdens en na schooltijd welkom zijn om buiten te spelen!