december 13, 2017

Pietengym

december 13, 2017

Topo in 5/6

december 13, 2017

surprises

december 13, 2017

Sinterklaas op school

De kinderen en hun juf of meester beginnen op maandag de dag in de kring. De belevenissen van de kinderen en leerkrachten worden met elkaar gedeeld. Op de overige dagen lezen we zelf een boek. Ook helpen we elkaar met lezen. Daarna zingen we een lied of luisteren we naar een verhaal of gedicht. Daarna gaan de kinderen aan de slag met hun reken- en taalwerk.

a_eten_en_drinken__Small_
Pauze

a_werken_tablets__Small_
Werken in de klas.

a_buiten_spelen__Small_
Buiten spelen

SAM_0446Dammen

De kinderen van de groepen 5 en 6 zitten door elkaar. Zo zijn we samen echt één klas. Een kind van groep 6 kan een kind van groep 5 vaak goed helpen!
Na het werken even wat eten en drinken!
En dan naar buiten. Ons plein is echt een prachtig groot plein! Myrthe doet hierboven op de foto kunstjes op het duikelrek. De kinderen kunnen in het bos hutten bouwen of op het kunstgrasveld voetballen.
We gaan 2 keer in de week naar de gymzaal voor een heerlijke actieve gymles.

muziekovervalMuziekoverval

freerunning__4___Small_Gymles

DSC_4657Projectweek

DSC_4660Zelfstandig werken

Er worden veel taken door de kinderen uitgevoerd. Zo wordt de school ook echt hún school, de school waarvoor ze zorgen en waar ze zuinig op zijn!
HEEL BIJZONDER is dat de kinderen van de groepen 5 en 6 twintig keer op vrijdagmiddag tijdens de lente, de zomer en de herfstperiode hun eigen boerderij bezoeken.
Het zaaien, het onderhouden van de tuin, het oogsten, dit alles komt aan bod. Daarnaast maken de kinderen kennis met wilde planten, het leven in de kikkerpoel, de verwerking van producten (van graan tot zelf brood bakken b.v.) enz. Ook worden er hutten gebouwd! Hieronder een paar foto’s van de boerderijschool. We vinden er allerlei beestjes die we bestuderen.

SAM_7341__Medium_Boerderijschool

Boerderijschool 2

Boerderijschool_2013_019__Small_

SAM_7339__Medium_