Groepen

Home / Informatie / Groepen

                   
Groep 1
We starten de dag met een werkje aan tafel en gaan daarna in de kring. We zingen altijd mooie liedjes, die kunnen gaan over het maken van vriendjes of de mooie dingen die we om ons heen zien in de wereld. We leren steeds nieuwe dingen, er komen ook al letters en cijfers spelenderwijs aan bod. Dit kan in onze hoeken in de klas, maar ook aan een tafel. We zijn veel samen, maar als je even iets alleen wil doen is dat ook goed. We gaan elke dag naar buiten. Daar is altijd veel te ontdekken op ons mooie schoolplein. We leren door te doen en dat het liefst in het groen. We luisteren naar verhalen die juf ons voorleest. Zelf ontdekken we ook graag een boek!
Onze juffen zijn juf Christien en juf Pauline. We hebben dit jaar ook hulp van juf Indra, onze stagiaire.

‘Ik maak altijd lekkere soep op school voor de juffen, buitenspelen wil ik altijd maar in de bouwhoek ook! Ik ben een grote jongen want ik ben nu echt vier jaar’ Jens, groep 1

Groep 2
Wij beginnen de schooldag met een werkje aan tafel. We weten zelf al heel goed wat we moeten doen. In de kring oefenen we de dagen van de week, maar ook al de datum en het seizoen. In onze hoeken in de klas is altijd iets nieuws te beleven. We zijn al veel bezig met cijfers en letters. Aan het einde van het schooljaar mogen we al werken in een werkboekje, dan oefenen we alvast voor groep 3. We spelen alle dagen buiten, fijn met onze handen in het zand of rondjes racen met fietsen als strooiwagens. We hebben al Engels vanaf groep 1, in groep 2 leren we nog veel meer Engelse woordjes en dat vinden we erg leuk. Onze juffen zijn juf Lonneke en juf Evelien. Juf Anna is onze stagiaire dit jaar.

‘Ik wil later graag dierenarts worden maar eerst ijsjesmaker bij de ijssalon van Aris in het dorp. Daar kan ik dan geld verdienen en ik leer in groep 2 al hoeveel ik moet betalen. Ik kan dat ook al vertellen in het Engels!’ Rimke, groep 2

 


Groep 3
Binnen is beginnen. We hebben allemaal onze eigen tafel in de klas. Ook mogen we dit jaar een etui mee naar school voor onze eigen spullen. Fijn om ons eigen potlood te hebben, die gebruiken we al veel in onze schriften. Een gum is ook handig voor als we een foutje maken. Een foutje is helemaal niet erg, juf wil ons altijd helpen. En we helpen elkaar natuurlijk ook! We rekenen, lezen en schrijven elke dag. In de klas kunnen jullie zien welke woorden, letters en cijfers we allemaal al kennen. Juf heeft ons een letter en cijfer feestje belooft als we ze allemaal kennen. Daar hebben we nu al zin in! Natuurlijk is er in groep 3 ook nog tijd om samen te zingen, spelen, gymmen en knutselen. Tijdens Vierkeerwijzer ontdekken we nieuwe dingen over thema’s. We kunnen al veel vertellen over hoe onze opa’s en oma’s vroeger naar school gingen door ons thema ‘vroeger & nu’. Juf Heleen is alle schooldagen onze juf. Ook hebben we dit schooljaar een stagiaire, ze heet juf Madelon.

‘Het allerleukste om te doen vind ik schrijven en kleuren, daar word ik heel vrolijk van’. Leah, groep 3

 


Groep 4
Als we ’s morgens op school komen weten we al precies wat we moeten doen. We starten met onze weektaak, daar staat alles op wat we die week moeten doen. Als we ons werk af hebben staat er op onze weektaak wat we verder nog mogen doen. Zo mochten we deze week een toren van Kapla bouwen in de klas. Dat was gaaf! Tijdens de taallessen leren we nieuwe woorden die passen bij het thema. We leren op zeven verschillende manieren de nieuwe woorden zodat we ze goed kunnen onthouden. We spelen thuis ook spelletjes met papa en mama. Eigenlijk leren we door te spelen heel veel! Ook zijn we al bezig met spelling, we kennen al een hakwoord en een zingwoord. Rekenen doen we ook elke dag en alle sommen kunnen we al steeds sneller uitrekenen. Ook gaan we aan de slag met het leren van de tafels, dat is makkelijk om te weten voor straks in groep 5. In groep 4 hebben we al een eigen taak in de klas zodat we het samen netjes houden. We zingen, spelen en maken alle dagen samen plezier! We hebben twee juffen dit schooljaar, juf Esther en juf Rianne.

‘Ik heb een mooie toren gebouwd. Niet alleen ik was daar trots op, maar de hele klas!’ Christian, groep 4

Groep 5
Nu wij in groep 5 zitten mogen we aan het werk op een Chromebook! Voor juf ook handig want zo kan ze snel op haar eigen scherm kijken hoe we de lessen gemaakt hebben. We beginnen de dag vaak zingend en met een mooi Bijbelverhaal uit de methode Trefwoord. We leren daardoor ook hoe we met elkaar om willen gaan en dat we zuinig moeten zijn op de wereld om ons heen. Op vrijdag gaan we naar de Boerderijschool in Harfsen. We fietsen daar samen naar toe. Spannend maar vooral heel erg leuk! In het voorjaar maken we daar onze eigen moestuin waar we steeds dingen uit mogen oogsten. Ook bouwen we daar hutten, maken we vuurtjes en leren we veel over planten en dieren. Onze juffen heten juf Simone en juf Esther. We hebben alle dagen een extra juf, juf Dian.

‘Het is heel leuk om naar de boerderijschool te gaan. We leren daar elkaar weer anders kennen. We leren ook hoe belangrijk de boeren voor ons land zijn’. Zoë, groep 5

 


Groep 6-7
Wij zijn dit schooljaar samen groep 6/7. We hebben alle dagen dezelfde juf, juf Samantha. We beginnen de dag met even een rondje te vragen hoe het met iedereen gaat. We mogen dit aangeven met een smiley op het bord. We zijn al langer samen een klas en kennen elkaar goed, we helpen elkaar waar we kunnen. Omdat de PWA zoveel nieuwe aanmeldingen heeft is onze school te klein geworden. Ons klaslokaal is daarom in het Kidshuus, naast de school. We hebben daar een mooi groot lokaal. We werken alle dagen op onze eigen chromebook. We hebben alle dagen reken- taal en spellingsles. Vierkeerwijzer vinden wij fantastisch, we mogen dan op de manier die wij zelf fijn vinden allemaal dingen leren over het thema. Groep 6 gaat met groep 5 mee naar de boerderijschool op vrijdag, dan is groep 7 even bij groep 8. We hebben dit schooljaar al accordeonles gehad van de accordeonvereniging in Laren. Samen hebben we ook een concertje gegeven op het schoolplein. We leren steeds nieuwe dingen, in de school maar ook daarbuiten. We gaan dit jaar ook samen op excursies en naar voorstellingen.

‘We hebben het samen heel gezellig! Ik voel mij veilig om eerlijk mijn mening te mogen zeggen in deze groep’. Luuk, groep 7

Groep 8
Groep 8.. Dat is een bijzonder jaar! We zijn dit jaar samen met groep 5 een klas, zo hebben we een mooi aantal kinderen in één klas. We doen ook veel met ons eigen groepje, de juffen houden daar goed rekening mee. We leren nog steeds nieuwe dingen en we zijn ook veel aan het herhalen. In het voorjaar maken wij de IEP toets maar eigenlijk weten we voor die tijd al wel naar welk niveau we gaan. Samen met onze ouders kijken we bij middelbare scholen. Ook met onze klas samen mogen we kijken bij scholen. We spelen samen met groep 7 dit jaar een door ons zelf gekozen eindmusical. Ook gaan we nog op kamp! Daar kijken we heel erg naar uit. We lezen ook regelmatig de kleuters uit groep 1 en 2 voor. We zijn op de PWA veel met jong en oud samen. We zien onszelf nog zo zitten op de kleuterstoeltjes en nu is het alweer ons laatste jaar. Onze juffen zijn juf Simone, juf Esther en juf Dian.

‘Kamp in groep 7 en 8 is geniaal! Gezellig om met elkaar dingen te doen‘. Leerlingen groep 8