afsluiting kinderboekenweek

By | Groep 1- 2, Groep 3- 4, Groep 5- 6, Groep 7- 8, Nieuws

Donderdag 12 oktober hebben we met de hele school de kinderboekenweek afgesloten. Wij hebben deze kinderboekenweek over informatieve boeken gewerkt omdat wij dat beter bij de school vonden passen. Bij de onderbouw is er dan altijd een bijpassende teken/schilderwedstrijd aangekoppeld en bij de bovenbouw is dat een schrijfwedstrijd. Dus ook wij delen gouden penselen en griffels uit šŸ˜‰

schoon belonen

By | Groep 5- 6, Nieuws

We doen als school mee met de actie ‘schoon belonen’ zoals u misschien al in een krant heeft kunnen lezen. We gaan dit jaar vier keer de wijk in om afval te prikken. Elke groep heeft zijn eigen straten aangewezen gekregen. De straten waar wij moesten ‘prikken’ waren vrij schoon dat is natuurlijk super fijn voor de natuur maar de kinderen vonden het jammer want ze wilden meer te doen hebben šŸ™‚

We hebben ook nog veel mooie paddenstoelen gezien:’Juf daar moet je ook foto’s van maken!’

coƶperatieve spelen

By | Groep 5- 6, Nieuws

Afgelopen maandag kwam meester Kees (sportcoach van de gemeente Lochem) voor de groepen 3 t/m 8 een gymles geven met coƶperatieve spelen. De kinderen hebben allerlei spelvormen gedaan en gemerkt hoe belangrijk samenwerken dan kan zijn.

Afval rapen groep 1/2

By | Groep 1- 2, Nieuws

Vandaag is groep 1/2 met echte afvalrapers het grote plein op geweest om afval te zoeken en op te ruimen. We vonden van alles; bananenschillen, mandarijnenschil, koekverpakking, papiertjes, plastic etc. Het bos en het plein zijn nu weer schoon. Maar voor hoelang? We houden het in de gaten.

Thema wonen in groep 1/2

By | Groep 1- 2, Nieuws

Week 2 van het thema wonen zit erop en we hebben al veel geleerd. In week 1 hebben we de vraag beantwoord: Waar woon je? De kinderen hebben allemaal een foto van hun eigen huis meegenomen en op google maps hebben we gekeken waar het huis staat en wat voor huis het is. Op de themamuur kunnen we nu op de kaart zien waar iedereen woont. Iedereen heeft een huisje gemaakt van ijslollystokjes en daarin een tekening gemaakt van wie er in je huis wonen. Ook is er magisch zand gemaakt om mee te kunnen bouwen (gemaakt van bloem, babyolie en zout). In week 2 zat in de gouden envelop de vraag: Welke kamers zie je in een huis? Ook deze vraag is beantwoord door de kinderen. Ze hebben allemaal verschillende kamers getekend en kamers gemaakt in schoenendozen. We hebben ook nagedacht over de vraag: In welk huis woon jij het liefst. De antwoorden waren verrassend. Lennert woont het liefst in een flat. Thije in een tent (volledig ingericht). Suus, Wietse en Ties in een kasteel en Dylan en Sven het liefst in hun eigen huis. Sven wel met echte koeien erbij. Nina vragen we het later nog omdat ze ziek was. Volgende week gaan we weer verder met een nieuwe vraag.